Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer aan de RIB Rally Rubson Raid Turquoise

Ryan van Esch in de Pers

'TEAM SAMSUNG' de nieuwe kampioenen van S.G.P. 2008
Texel, zondag 28 september, The Sea Grand Prix 2008. De wind is Noordwest en wakkert lekker aan tot een flinke windkracht vier tot vijf, waardoor in het Schulpengat tussen Den Helder en Texel de omstandigheden steeds ruiger beginnen te worden. Vanuit de mokbaai, waar de kazerne "Joost Dourlein" is gevestigd, vertrekken 22 RIB's (Rigid Inflatable Boats) voor hun tweede heat van vandaag; het is spannend want in de eerste heat was het weer nog redelijk rustig en kwam het deelnemersveld dicht bij elkaar over de finish waardoor de kansen voor sommige teams tot nu toe nog volledig open liggen.

Afbeelding 'TEAM SAMSUNG' de nieuwe kampioenen van S.G.P. 2008


In de eerste heat kwam TEAM SAMSUNG, met stuurman/gasman; Ryan van Esch, Navigator; Marco Binnendijk, en opstappers; Sander Scherphuis en Wout Niebuur zelfs nagenoeg gelijk over de finish met Team Dutch Connection I na een ongelofelijk spectaculaire en sportieve nek aan nek rally over de 80 km lange route.

 

Inmiddels ligt men klaar voor de allesbeslissende tweede heat, de rode vlag hangt in de lucht en er wordt opgelijnd op de denkbeeldige startlijn. De rode vlag valt en de groene vlag komt direct omhoog, 22 RIB's stuiven richting het eerste keerpunt, de af te leggen route in deze tweede heat is ongeveer 45 km lang en een goede navigatie en routeplanning is essentieel, zeker als men in de kop van het deelnemersveld deelneemt aan deze strijd!

 

Omdat de route rond vaste betonning (boeien) is uitgezet, krijgt men te maken met verschillende golf omstandigheden tijdens de rally. Soms van voren, dan weer van opzij en natuurlijk vaar je ook met de golfrichting mee, of beter gezegd; spring je, want de snelheid ligt "gemiddeld" rond de 90 kilometer per uur!
Ryan en Marco van TEAM SAMSUNG, bewijzen een op elkaar ingespeeld team te zijn en laten zien dat sturen, gas geven en navigeren een fijn samenspel dient te zijn. Dat iedereen het zwaar heeft spreekt voor zich, de enorme golven en de soms daarop volgende klappen zijn niet van de lucht, waardoor de crew het flink te verduren krijgt. Tijdens een van deze klappen belandt Marco zelfs met zijn helm op het scherm van de GPS en verbrijzelde deze. Het team dient het nu puur te doen met alleen een kaart en los kompas. Met nog zo'n 6 mijl te gaan liggen de vier mannen van TEAM SAMSUNG eenzaam maar ver voorop in hun eigen klasse. Enkel twee snellere RIB's uit de zwaardere klasse wisten voor hen te blijven. Met zo'n 8 minuten voorsprong finisht TEAM SAMSUNG en kunnen zich de kampioenen van de Sea Grand Prix 2008 in hun klasse noemen!

 

TEAM SAMSUNG, gaat zich nu richten op de voorbereiding voor de RIB Rally Caribbean Edition, die van 29 november tot en met 6 december gehouden zal worden op en rond Bonaire en CuraƧao. Hiervan zal volledig verslag worden gedaan door middel van acht aflevering van ieder een half uur bij Veronica TV, welke starten in januari 2009.

 

Dolphin Maritime waar onder andere Ryan en Marco werkzaam zijn verzorgd de training van TEAM SAMSUNG rond Stellendam en Rotterdam, dus hou ze in de gaten want wellicht ziet u ze binnenkort voorbij flitsen... ....

 


   
Bron: | 31/10/2008