Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer aan de RIB Rally Rubson Raid Turquoise

Ryan van Esch in de Pers

Sea Grand Prix
Op 16 september vond in IJmuiden de Sea Grand Prix plaats. Een prestigieuze race die deelnemers uit binnen- en buitenland aantrok. Deze race diende tevens als finale van de Rib Rally – Editie NL.

Afbeelding Sea Grand Prix


Een stralende blauwe lucht, windkracht 4 en korte golfslag zorgden voor een uitdagende en uiteindelijk zeer geslaagde dag. Om 11.00 uur vertrokken de 12 teams uit binnen- en buitenland naar de Sea Port Marina. De ochtend manch duurde drie kwartier en was een strijd tussen de winnaar van de Rubson Raid Turquoise 2006 Ryan van Esch (Webellen.nl) en Gert Jan van der Valk (Dutch Connection), organisator van de Red Sea Rib Rally en Rib Rally - Editie NL. De middag manch moest direct na de start al stilgelegd worden omdat de ruige zee een boei meegesleept had richting strand.

Tijdens deze race werd tevens duidelijk wie deel uit gaat maken van het Nederlandse team om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de internationale Red Sea Rib Rally in Egypte. Initiator van Rib Rally – Editie NL en organisator van de Red Sea Rib Rally in Egypte, Gert Jan van der Valk, gaf de finalisten van het Rib Rally - Editie NL team het goede voorbeeld door de Sea Grand Prix te winnen. Hij vaarde zelf in het nieuwe prototype RIB waarvan er tijdens de Red Sea Rib Rally, van 27 oktober tot 3 november, 22 tegen elkaar zullen strijden op de Rode Zee in Egypte. De komende maanden zal Gert Jan, sportman in hart en nieren, de jongens begeleiden tijdens hun opleiding en training als Rib coureur.

Winnaars:
  1. Dutch Connection - Gert Jan van der Valk en Peter Bijvelds
  2. Webellen.nl - Ryan van Esch en Frankwin van Beers
  3. Team België

   
Bron: allsportsresortmaurik.nl | 17/09/2007