Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer aan de RIB Rally Rubson Raid Turquoise

Ryan van Esch in de Pers

Yoshida Sports brengt rust in topteam door speciale training.
Eurosport brengt avontuur op tv: de Rubson Raid Turquoise

Uden – Yoshida Sports staat inmiddels bijna 20 jaar bekend als specialist in vechtsport, zelfverdediging en conditietraining. Naast het runnen van zijn sportcentrum in de avonduren is eigenaar Joost van Poorten altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen. "Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar Yoshida Sports omdat ze op zoek zijn naar iets wat bij ze past. Ze willen graag iets actiefs doen waarbij ze zich zelf goed voelen. Onbewust zoeken ze een stukje balans in hun leven. Juist door sporten te beoevenen die gebasseerd zijn op de oosterse filosofie krijgen ze steeds meer vat op zichzelf. En juist dat stuk is het mooiste wat er bestaat. Mensen trainen maar ze ook iets meegeven, en dat kan, bij Yoshida, op alle gebieden.
Zo heb ik al heel wat groepen getraint die met een speciale missie binnen kwamen, adviseurs, topsporters, politie, businessclubs, speciaal onderwijs etc....Juist deze doelgroepen vragen speciale aandacht. Door een op maat gesneden programma geeft Yoshida Sports antwoord op de vraag van de klant", aldus van Poorten.

Yoshida heeft pas een speciale missie volbracht! Namelijk het trainen van een special team. Het is een team dat gaat deelnemen aan de Rubson Raid Turquoise. Dit is een zeer zware race in Thailand waarbij een getrainde body en mind noodzaak is. De race duurt ruim een week en wordt in teamverband gehouden. De race bevat verschillende onderdelen zoals een RIB, jetski en mono ski race. Maar ook zwemmen en hardlopen zijn belangrijke onderdelen.

Bekende Nederlander
Het Nederlands team bestaat uit 5 deelnemers en 1 daarvan is de Udenaar Ryan van Esch. Ryan is bekend geworden door het Talpa-programma Expeditie Robinson. De Udenaar kwam in 2003 heel ver en won in 2006 De Strijd Der Titanen. Hij werd vooral bekend in het programma door zijn inzet, oranje zwembroek en zijn knal oranje 'Yoshida' logo op zijn t- shirt. Ja want bij het shirt ligt de link van Ryan naar Yoshida. De band die Ryan met Yoshida heeft opgebouwd komt voort uit de trainingen die hij er volgt. Balans, rust en bewustwording zijn belangrijke factoren die Ryan in zijn actieve training heeft overgehouden. Vandaar dat hij zijn eerste teamtraining bij Yoshida Sports heeft gehouden om zo een goede basis te leggen voor het grote avontuur

Yoshida teamtraining "TEAM RUBSON BENELUX"
Na weken van solo training tot aan de finale van 1 Okt. j.l, brak. de eerste teamtraining aan. De motivatie bij iedereen was voor honderd procent aanwezig. Onder de deskundige begeleiding van Joost van Poorten, eigenaar van Yoshida Sports, stappen de leden van het team de dojo (trainingsruimte) in om aan de warming-up te beginnen. Binnen een half uur was iedereen scherp en vol overgave bezig. Het gestelde doel was om het team zowel lichamelijk als geestelijk op en top voor te bereiden op de grote race in Thailand. Samenwerking, rust, controle en vertrouwen waren de hoofdlijnen tijdens deze training. Na de warming-up kreeg men korte uitleg betreft houding en techniek om vervolgens twee en half uur lang getest en maximaal onder druk gezet te worden. Alle aanwezige hebben deze eerste echt samenwerking meer dan goed doorstaan en kijken daarom ook uit naar de aankomende trainingen die tot het vertrek in 6 december gepland staan voor de Rubson Raid Turquoise. De race zelf is van 9 tot en met 17 december

Eurosport zal o.a. de race volgen
De race zal worden uitgezonden op o.a. Eurosport en ook zal er op de RYAN-ROBISON.NL fansite een soort logboek worden bijgehouden met de vorderingen van het team. Ook wat de voorbereidingen betreft.

Voor informatie over het oosters sportcentrum Yoshida Sports in Uden ga naar:
www.yoshidasports.nl

   
Bron: | 01/12/2006