Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer aan de RIB Rally Rubson Raid Turquoise

Ryan van Esch in de Pers

Ryan van Esch over de Suzuki SX4 D 4 x 4
'Het rijden in de SX4 heeft me aangenaam verrast. De auto ziet er stoer en sportief uit en rekent voorgoed af met het kleine-auto-imago van Suzuki. De SX4 schept een comfortabel compromis tussen straat- en terreinwagen. Een elegante en representatieve zakenauto, waarmee je bij je klant aan kunt komen' prijst Ryan Van Esch deze 4 x 4.

Van Esch, winnaar van de Strijd der Titanen van de Expeditie Robinson, vertrekt nog dit jaar naar Thailand voor de Rubson Raid Turquoise. Tussen de drukke voorbereidingen door maakt hij een proefrit in de sportieve dieseluitvoering van de Suzuki SX4. Ryan: "De SX4 Grip Cross Over heeft met zijn elegante lijnen een stoer en sportief uiterlijk. De rijeigenschappen sluiten daarbij aan. Vooral de wegligging is een plezierige ervaring; de vierwielaandrijving trekt de auto vloeiend en stabiel door de bochten, ook op een nat wegdek. De auto is heel wendbaar. De besturing is licht en het stuurwiel ligt lekker in de hand."

Pittig
"Dit is echt lekker rijden. Rustig rijdend hoor je een zacht snorrend motorgeluid en zie je dat de boordcomputer een aangenaam zuinig brandstofverbruik meldt. Des te verrassender is de snelle acceleratie als je wat pittiger vooruit wilt. De rustige motor levert een sterk koppel met zelfs in de zesde versnelling nog trekkracht. De handgeschakelde bak werkt soepel. De vierwielaandrijving is permanent en levert geen enkel probleem op."
Ryan heeft met zijn grote lengte (1.90 m) meer dan voldoende ruimte in de van buiten zo compact ogende SX4: "Het smaakvolle ingerichte interieur is veel groter dan je van buiten zou verwachten. Ik heb een comfortabele zit, het dashboard is overzichtelijk en duidelijk, geen poeha. Jammer dat de fraai, maar wat fors uitgevoerde raamstijlen het uitzicht naar links- en rechtsvoor soms wat belemmeren."

Sleutel in de zak
Van Esch noemt de SX4 "een volwaardige middenklasser. Het comfort en het representatieve uiterlijk maken dit een echte zakenauto. Met zijn interessante prijs is hij betaalbaar voor particulier én zakenman. Je hebt echt waar voor je geld! Het motorvermogen en vooral het koppel zijn groot genoeg om een aanhanger of caravan te trekken; daar ben ik van overtuigd. Leuk is het technische snufje dat je in kunt stappen én rijden met de sleutel in je zak."
Het is wel even wennen. Wij zien dat Ryan de sleutel trekt… en snel terugstopt. "Ach," horen wij.
   
Bron: www.wimermers.nl | 27/11/2006
Auteur: Wim Ermers