Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2006, Strijd der Titanen

Immuniteitsproef

2e finaleproef
Afbeelding 1 Immuniteitsproef 2e finaleproef

De drie verliezers van de vorige proef strijden om de enige resterende finaleplaats in de allerlaatste titanenproef. Een loodzwaar hindernissenparcours waarin alle Robinsonfacetten aan bod komen; fysiek, survivalcapaciteiten én kennis over de Expeditie.

Fase 1: Met het sap uit de kokosnoten moeten de drie eerst een ketel vullen. Als die vol genoeg is, gaat er een hefboom omhoog waardoor een magnesiumstick gepakt kan worden. Met vlijmscherpe machetes worden de kokosnoten door midden gehakt. Ryan zich aan de vlijmscherpe machetes en bloed zo hevig dat het spel moet worden stilgelegd. Hij blijkt zich tot op het bot gesneden te hebben.

Fase 2: Als Ryan verbonden is, kan het spel weer verder. De titanen moeten vuur maken en dat zo hoog opstoken dat het touw erboven doorbrand. De hamer waar het touw aanvast zit, slaat vervolgens een kruik kapot. En daarin zit de sleutel die leidt naar het eerste puzzelstuk. In de gebroken pot zit een sleutel die toegang geeft tot een kist. Hoewel Frank er als eerste in slaagt vuur te maken is het toch Richard’s touw dat als eerste doorbrandt.Afbeelding 2 Immuniteitsproef 2e finaleproef

Fase 3: Richard is inmiddels aanbeland bij het volgende onderdeel: drie vragen over de expeditie. Het goede antwoord op de eerste vraag correspondeert met een bak zand waarin de volgende vraag zit. Door steeds het goede antwoord te raden, kan uiteindelijk de sleutel worden bemachtigd die toegang geeft tot het tweede puzzelstuk.
 
Terwijl Frank en Richard worstelen met de vragen, kan Ryan nog altijd niet verder. Hij wacht nog altijd op het doorbranden van zijn touw. Wanneer hij eindelijk kan vertrekken zijn de anderen al onderweg naar de eilandraad. Ryan heeft inmiddels een achterstand van bijna vier minuten. Het is praktisch onmogelijk om dit nog goed te maken.Afbeelding 3 Immuniteitsproef 2e finaleproef

Fase 4: Vastgeketend aan een touw moeten de Robinsons over een katrol heen klauteren en naar een kano zwemmen. Met die kano moeten ze naar een boei varen die aangeeft waar het laatste puzzelstuk te vinden is: vastgeketend op de bodem van de zee. De sleutel om de boei los te krijgen hangt op tien meter hoogte aan een rots. Frank en Richard slagen erin de laatste sleutel te bemachtigen maar ze zijn volledig uitgeput en slagen er amper in te duiken naar het laatste puzzelstuk. Intussen komt Ryan steeds dichter en dichter bij.
 
Als Frank begonnen is, ziet Ryan zijn spectaculaire inhaalrace bekroond: ook hij heeft het derde puzzelstuk van de zeebodem weten op te vissen. Richards moet met lede ogen toezien hoe de finale aan zijn neus voorbij gaat. Uiteindelijk weet Ryan net voor Frank de puzzel op te lossen. Hij mag plaats nemen naast Jennifer, Richard en Frank nemen plaats naast hun oude expeditiemaatjes. Samen zullen zij beslissen wie de Strijd der Titanen zal gaan winnen.


Media "2e finaleproef"

Wil je nog eens bepaalde dingen herzien mbt. "Immuniteitsproef", klik dan op onderstaande links

Expeditie Robinson 2006 - Strijd der Titanen filmpje 1

Lees ook nog...

05/06/2006