Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

ER 2003 twee jaar later

Hoe en wat alles is verlopen in 2005 / 2006?

Nadat jullie van de Ryan-Robinson fansite mij de vraag stelde of ik eens wat kon vertellen over hoe alles is verlopen in de afgelopen jaren, ben ik goed na gaan denken hoe juist al deze gebeurtenissen kort te verwoorden.

 

Merendeels wat mijn pad heeft gekruist heeft heel wat teweeggebracht. 2004 en 2005 waren voor mij jaren met vele veranderingen. In deze jaren heb ik een aantal weloverwogen keuzes puur op gevoel gemaakt, die mijn hele leven redelijk op zijn kop zouden gaan zetten. Na het Robinson avontuur in 2003 waar ik een geweldig mooie tijd heb gehad, ben ik na terug komst over vele dingen nog dieper, maar wel makkelijker gaan nadenken dan ik al deed. Ik had voor het vertrek een bewogen tijd achter de rug op zowel privé als werk vlak.

Mijn relatie kwam in januari 2001 voor mij totaal onverwacht teneinde. Dat iemand waar je denkt oud mee te gaan worden ineens uit je leven stapt, gaat je niet in de koude kleren zitten. Daarnaast was ik net klaar met de bouw van het nieuwe en tweede bedrijfspand in Uden naast het al reeds bestaande in st-Oedenrode. Samen met deze bedrijfsbouw hebben we ook privé tegelijkertijd een nieuw huis gebouwd. De tijd daarna was het op beide vlakken heftig.

Nadat de rust weer redelijk was terug gekeerd kwam E.R. op mijn pad, voor mij een geweldige uitdaging en tevens een mooi iets om een nieuwe start te maken.

 

Eerlijk is eerlijk dat ik op dat moment dacht dat ik alles werkelijk een plekje had gegeven. Niets was minder waar! Zeker op het relatie vlak was ik nog niet klaar bleek na terugkomst. Mijn ouders, broer en vrienden stonden aan mijn zijde om me door dik en dun te steunen.

Na de Expeditie is alles wel in een sneltreinvaart gegaan en heb ik uiteindelijk knoppen door gehakt die ik dacht al doorgehakt te hebben. Privé is een en ander op zijn plek gevallen en ook wat werk betreft, heb ik het pad gevolgd wat ik voor mijn gevoel moest volgen! Zo kwam ook het besluit om het volledige nieuwe bedrijfspand incl. het bedrijf na twintig jaar te verkopen. Niet uit winstbejag, maar wederom puur op gevoel gebaseerd. Voor juist dat gevoel had ik ergens een besluit genomen zonder naar mijn gevoel te luisteren. Dit besluit hing, zo bleek dus achteraf, als een blok aan mijn been en belemmerde mij deels de laatste jaren om happy door het leven te gaan. Nu is een besluit zo genomen, maar het ten uitvoer brengen op dat vlak brengt meer met zich mee. Zeker gezien we op dat moment in een slechte economie verkeerden en er dus geen tig gegadigden in de rij stonden. Maar ook op dit vlak krijgt de aanhouder wat hij wilt. Buiten wat het gekost heeft op vele vlakken, was geduld het grootste van men van mij verlangde.

 

In Juni 2005 was het dan eindelijk zover. Na een jaar van onderhandelen en uitstellen van vele datums werden de handtekeningen naar de voor mij vrije toekomst gezet. Iets waar ik al meer dan een jaar naar uit had gekeken, gebeurde nu.

Op dat moment was het nog steeds onwerkelijk. In de voorafgaande tijd had ik uiteraard al vele malen eventuele toekomst plannen de revue laten passeren. Op een bepaald moment ben ik daarmee gestopt, om me niet vast te grijpen aan een eventuele strohalm. Het enige plan wat ik wel vasthield was. dat zodra alles rond zou zijn, ik volledig tot rust willen komen en ook dit alles op mijn gemak een plekje wilde geven.

Vandaar dat ik na het afronden van het verhuizen, wat mooie plekjes in de wereld ben gaan opzoeken. Op al deze mooie plekjes ben ik volledig tot rust kunnen komen en heb mijn accu weer redelijk op kunnen laden :-)

 

 

In November ben ik voor drie weken terug gegaan naar Nederland en kwam er toen heel snel achter dat ik niet op de manier wilde leven zoals vele in ons landje doen. Vele lopen zichzelf voorbij en genieten niet van alles wat op hun pad komt. Vele zijn bang om dingen los te laten om daarmee het zogenaamde "zekere" gevoel te verliezen. Vele roepen "had ik maar" ik zeg dan, "je had het ook". Als je de daad maar bij het woord had gevoegd. Vandaar dat ik nu de stap heb gezet om voorlopig even te genieten. Het is eigenlijk toch onze Nederlands staat, maar dan wel op een veel relaxte plekje op deze wereld. Curaçao is waar ik me nu bevind en waar ik aan het kijken ben wat precies te gaan doen. Voorlopig heb ik het naar mijn zin en blijf ik bij mijn standpunt: luister naar je gevoel en alles komt goed!