Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

9-11-2006: Noordzee RIB training…….

Afbeelding9-11-2006: Noordzee RIB training…….]

Om meer dan de gebruikelijke ervaring op te doen is ook een training op onze eigen Noordzee een ware uitdaging gezien de tijd van het jaar. Scheveningen was het doel…..

Team Rubson Benelux had op deze winderige Donderdag een RIB training in de planning staan. Let wel, planning! In Nederland merendeels altijd afwachten wat de weersomstandigheden zullen zijn op dagen dat men actie wil ondernemen.

 

 

De dag begon goed en bleef goed met een heerlijk najaarszonnetje, redelijk krachtige wind (4 a 5)  en hoe dichter men bij de kust kwam gaf die combinatie de teamleden extra adrenaline. Op het strand aan gekomen was het resultaat van deze krachtige wind pas echt duidelijk zichtbaar, hoge golven met witte koppen die hen naar het leek uit te dagen. Een uitdaging die uiteraard met twee handen aangenomen werd, maar niet zonder vooraf uitgebreid de weersverwachtingen te hebben gecheckt. Veiligheid voorop is een van de moto’s!

 

 

RIB te water, mannen in het pak, helmen op en go….

 

 

De haven uit varen bleek gezien de branding aan het einde van de pier direct de eerste uitdaging. Mensen op de pier leken te denken, wat gaan die lui doen met dit weer. Wetende wat de RIB aan kan en wat de weersverwachtingen waren was dat het minste waar de teamleden aan twijfelen.

 

 

Door de branding gebroken bleek de Noordzee beter bevaarbaar dan men in de branding dacht. Hoewel de golven meters hoog bleven, gaf juist dat de perfecte training in de combinatie van stuurman en gasman. Taken die nagenoeg normaal gesproken door een persoon worden beheerd. In dit geval werken twee personen nauw samen en zorgen er o.a. voor, dat b.v. de landing van de RIB na sprongen zo behaaglijk mogelijk gebeurt door de juiste manier van minder of meer gas geven. Dit lijkt makkelijker dan het is in werkelijkheid, zeker op een ruwe zee. Zo is de taak van een stuurman het lezen van de golven en het daarin zoeken van openingen, de gasman vult dit aan door op het juiste moment gas te geven om in deze openingen te kunnen duiken. Samenwerking en vertrouwen in combinatie met de juiste dosis lef is dus van groot belang om iedereen een veilige terugkeer te garanderen.

 

 

Zoals de dag goed begon heeft men deze ook meer dan goed kunnen afsluiten. Training geslaagd en Team Rubson Benelux is weer een geweldig mooie ervaring rijker! Op naar de volgende……

Terug naar overzicht