Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

1-10-2006: Selectie Team bekent na een heftige finale….

Afbeelding1-10-2006: Selectie Team bekent na een heftige finale….]

De dag begon vroeg op het strand van IJmuiden voor de 16 finalisten die op spectaculaire wijze door de halve finale van 19 okt. j.l. wisten te komen. De organisatie had op deze finale dag een keur van onderdelen in petto om uiteindelijk vijf kandidaten te kunnen selecteren op hen verschillende vaardigheden.

Het eerste onderdeel, DE TEAM TOWER bleek voor iedereen een geweldige uitdaging waar men het eerste stukje samenwerking en behendigheid kon tonen. Vier verschillende onderdelen dienen twee aan twee binnen bepaalde tijd te worden volbracht. Hoogtevrees diende niet in het woordenboek van de 16 finalisten voor te komen gezien de hoogte van 22 meter.

 

 

 

Direct hierna viel het startschot voor een ware strand quad race op een parcours waar ieder zijn hart kon ophalen qua uithouding vermogen. Ieder teamlid mocht tien rondes lang laten zien wat hij of zij in huis had. Na iedere ronde bleek het parcours al snel zwaarder en zwaarder te worden gezien het mulle strandzand. Verzuurde onderarmen in samenwerking met het zand tussen de tanden waren meer regel dan uitzondering.

 

 

 

Na een korte pauze waarin iedereen zich van een wetsuit had voorzien, was het tijd voor de eerste actie op het water. Men diende met het vierkoppige team een mini commando RIB 50 meter over het strand te sjouwen, om daarna de branding door te pedellen, de motor te starten en een parcours op zee af te leggen. Ieder teamlid voer een ronde en de wissel had plaats in de zogenaamde vrije zone. Gezien de steeds meer aanwakkerende wind bleek dit onderdeel een zeer harde strijd te worden om alleen al door de branding heen te komen.

 

 

 

Actie twee op zee ging om de jetski race. Ook in dit geval diende het team de onhandelbare jetski 50 meter over het strand naar de waterlijn te sjouwen. Dit bleek ook weer een ware uitputtingslag, zeker gezien men direct de steeds wildere zee mocht bedwingen zonder op adem te kunnen komen. Helaas is deze strijd vroegtijdig afgebroken i.v.m. de steeds zwaardere windstoten en hoge golven. Veiligheid voorop was de enige juiste keuze hierin!

 

 

 

Het laatste en tevens veel zeggende onderdeel bleek de tijd race met de grote wedstrijd RIB. Zodra de teams op zee lagen en het start schot viel, kreeg ieder team een coördinaat in handen. Dit diende men in te voeren in de GPS aan boord, om daarna zo snel mogelijk naar de bewuste locatie te kunnen varen. Op locatie diende men zwemmend in zee van teamlid te wisselen en direct weer naar de herkomst locatie terug te varen. Gezien de harde wind en hoge golven bleek ook dit onderdeel een waar avontuur.

 

 

 

De uitslag: Team Oranje is na al deze beproevingen als winnaar uit de bus gekomen tijdens deze zinderende finale van 1 oktober op het strand van IJmuiden.

De team leden Bob v.d. Nieuwehuyzen, Marco Di Giorgi, Ryan van Esch en Tim Kleyweg werden aangevuld door een van vele capaciteiten voorzien teamlid uit Team zwart, Gerard Bergsma. Hiermee is het voltallige selectie team dus bekend wat deel gaat nemen aan de Rubson Raid Turquoise in Thailand begin December 2006.

 

 

 

Team Rubson Benelux nr: 19 gaat de officiële naam zijn van het team waarin deze heren hun sportieve strijd waar mogen gaan maken tegen 21 andere teams tijdens de werkelijke race in Thailand. Er zullen vanaf nu uiteraard verschillende trainingen en besprekingen gezamenlijk gaan plaats vinden. Ook hiervan zullen uiteraard verslagen en foto’s op deze site komen te staan.

 

 

 

 

Terug naar overzicht