Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

Team Rubson Benelux ook in Thailand de stoerste mannen!

AfbeeldingTeam Rubson Benelux ook in Thailand de stoerste mannen!]

“And the winner of the Rubson Raid Turquoise 2006… TEAM RUBSON BENELUX” Met deze legendarische woorden is de droom van de winnaars van de Rubson Raid Turquoise - Editie NL waarheid geworden. Niet alleen sleepten zij de felbegeerde deelname aan de internationale raid tijdens de Nederlandse selectiewedstrijden in de wacht, zij wonnen ook deze Raid!

Gedurende de hele week hebben alle leden van L'Equipe d'Hollande laten zien wat zij waard zijn. Al vanaf de eerste wedstrijd was duidelijk dat iedereen van het deelnemersveld rekening moest gaan houden met de 5 Nederlandse teams. Vanaf dat eerste moment hebben constant twee tot drie Nederlandse teams in de Top 5 van het klassement gestaan. Tussen twee teams werd nog wel eens van plaats gewisseld. Zo stond Team Amsterdam Holland na 2 dagen bovenaan, Dutch Connection 1 bezette deze eerste plaats na de 4 de racedag.

 

Maar uiteindelijk trok Team Rubson Benelux, het selectieteam van de Rubson Raid Turquoise - Editie NL het hardste aan het langste eind en wist zij de eindoverwinning van de Rubson Raid Turquoise 2006 met overmacht naar zich toe te trekken.

 

Door de uitgebalanceerde samenstelling binnen het team konden zij zich op alle disciplines keihard bewijzen. Er werd veel, gezwommen, gelopen, geklommen, geroeid en genavigeerd, maar ook jetskiën kwam aan bot. Maar bovenal is er veel geracet met de 7,5 meter lange Capelli RIB's. De eerste paar dagen konden de echte schippers zich door het vlakke water nog niet helemaal onderscheiden. Pas later in de week, met de speciale speedsteering-stages en een race op ruiger water, konden de kapiteins zich echt bewijzen.

 

De laatste dagen stonden ook nog een aantal zware fysieke inspanningen op het programma, waarbij Team Rubson Benelux zich tot het uiterste heeft gegeven. Op de allerlaatste dag zorgden zij samen met de Dutch Connection 1 voor een grandioze stunt. Dit door op het finalestuk van de race, een combinatie van 3 km hardlopen van een berg naar beneden, 150 meter zwemmen, 3 x 30 mijl varen, duiken alsmede rennen door een drukbevolkte markt en een laatste etappe van 25 mijl terugracen naar de finish, een dik half uur voor de rest van de deelnemers te finishen!

 

Hiermee kon hen de eindoverwinning niet meer ontgaan en werd het feest dan ook al direct door de twee teams gevierd. Inderdaad, ook door Dutch Connection 1, waarvan twee leden, Gert-Jan van der Valk en Sijbrand Booij, immers de organisatoren van Editie NL zijn en ook zij dus zagen dat het door hun geselecteerde team de eindoverwinning op kon eisen.

Een week vol avontuur, mooie locaties, open zee, snelheid en alles wat bij de Rubson Raid Turquoise hoort is die vrijdagavond afgesloten met de prijsuitreiking, waarbij de Nederlandse teams hoog hebben gescoord. The Flying Dutchmen zijn 9de geworden, Dutch Connection 2  7de , Team Amsterdam Holland 4de , Dutch Connection 1  3de en met stip op nummer 1: Team Rubson Benelux!

Terug naar overzicht