Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

13-12-2006: Dag 5 van de R.R.T…..

Afbeelding13-12-2006: Dag 5 van de R.R.T…..]

Vroeg uit de veren en wederom vele onderdelen. Dat was het programma van dag vijf en daarom was (bijna) iedereen om zes uur al aan de ontbijt tafel te vinden. Vanaf zeven uur zouden de eerste RIB’s minuut na minuut starten voor een speed race van veertig mile. Dit alles vanaf de kiel van de ‘’Star Flyer’’ het zeil (cruise) schip van honderd vijftien meter, wat ons na de bivak, een geweldig onderkomen gaf en ons volgende langs de kustlijn.

Zeven uur, drie, twee, een, go! De eerste Rib vertrok met iedere minuut de volgende RIB daar achteraan. Gezien het lage water zou deze race buiten de snelheid, ook op inzicht en waakzaamheid van de teams aankomen. Dat deze race vanaf de ‘’Star Flyer’’ vertrok was vooral ook leuk, voor de teamleden die op deze dag aan boord bleven om te rusten. Iedere dag wisselde men onderling per team vanwaar er een teamlid aan boord van het moederschip bleef. Vroeg in de ochtend en voor vertrek zorgde dit teamlid dat nagenoeg alles klaar zou staan voor de varende leden van die dag. Vooral belangrijk, dat er o.a. voldoende water en voedsel op de RIB aanwezig zou zijn.

 

 

Na de finish was er direct het volgende onderdeel. Men diende een parcours af te leggen met de RIB, waardoor men uiteindelijk in een grot terecht zou komen en daar op een denkbeeldige lijn een duik diende te nemen in het grotwater. Zwemmend diende men de werkelijke finish lijn verderop in de stikdonkere grot te vinden. Missie volbracht zodra de aangewezen leden hun doel bereikte en afgeklokt werden door de aanwezige comité RIB.

 

 

Middag programma deel I

 

 

Hier betrof het weer een puur fysiek onderdeel. Men diende zwemmend onderwater, op drie meter diepte een parcours af te leggen langs een touw. Aan dit touw hingen om de vijf meter armbanden. Hoe meer afstand men zwom en hoe meer armbanden er daarmee uiteindelijk naar boven werden gebracht hoe beter.

De regels waren simpel, zwem zonder jezelf voort te trekken aan het touw, het parcours. Ieder was dus afhankelijk van de onderwater capaciteiten van een van de teamleden. Vele teams halen hier de maximale score. Volgend jaar de afstand toch wat langer maken om verschil te kunnen creëren?

 

 

Middag programma deel II

 

 

Slalom race. Dit onderdeel voor vond plaats vlak voor de ‘’Star Flyer’’ en wederom dus een mooie spektakel voor de mensen aan boord. Een ingewikkeld parcours met veel bochten, waarmee de samenwerking aan boord van de RIB van groot belang zou zijn. Plannen maken, parcours kennen en onderling de taken verdelen. Tijdens deze race leek het soms aan boord van de RIB een sprint race van voor naar achter en van links naar rechts. Dit alles om de RIB zo makkelijk mogelijk, met de juiste gewicht verdeling snel iedere bocht om te krijgen, zonder daarmee teveel tijd en snelheid te verliezen. Tijdens deze race ging de strijd om de eerste plek nek aan nek tussen D.C.1 en T.R.B. In de laatste race bleek uiteindelijk D.C.1 slechts een seconde sneller geweest te zijn dan T.R.B. Voor alle teams een zeer mooi onderdeel waarop ook vele een knappe prestatie wisten neer te zetten.
Terug naar overzicht