Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

12-12-2006: Dag 4 van de R.R.T…..

Afbeelding12-12-2006: Dag 4 van de R.R.T…..]

Deze dag zou fysiek heel wat inspanning gaan vereisen van de team leden. Om te beginnen diende van ieder team twee leden een 3 kilometer lange beach sprint run te volbrengen. Een zeer zware opgave gezien wederom de klimaat omstandigheden en het zachte zand waarop gelopen diende te worden.

Voor Team Rubson Benelux waren de top lopers Frankwin en Tim helemaal in hun element gezien de omstandigheden. Bij Amsterdam Holland waren Max en Kay degene die deze prestatie op de kaart zouden gaan zetten. Vanuit RIB nr. 19 werden Frankwin en Tim door Ryan van boord gedragen en met droge schoenen aan wal gezet om zo maximaal te kunnen presteren.

 

 

Direct na de start leek het of de twee T.R.B. leden afgeschoten werden, als een speer vertrokken ze richting de 3 kilometer verderop liggende finish. Vooral Frankwin trok van leer en liep daardoor Tim bijna leeg. Al snel pasten de twee ervaren lopers zich aan elkaar aan en liepen in een perfecte harmonie. Op de voet gevolgd door o.a. Max vd Valk die ook hier een ongelofelijke prestatie neer bleek te zetten samen met Kay vd Merendonk. Frankwin en Tim tikten de finish met zeer ruime voorsprong als eerste aan, met op nummer twee Max en Kay. Het handicap bij deze run waren de regels, dat de twee teamleden samen de finishlijn dienden te passeren om de punten op te kunnen strijken. Ook hier bleken de Nederlandse teams in het totaal een uitermate goede prestatie neer te zetten.

 

 

Uitslag:

 

 

T.R.B. :  1

A.H.    :  2

FL.D.  5

D.C.1  :  6

D.C.2  :  11

 

 

Middag Programma deel I

 

 

4 steps event: Race / peddling/ swim / hiking

 

 

Bij deze race starten de teams om de minuut achter elkaar aan. Het eerste onderdeel bestond uit een speed race van A naar B over een afstand van 30 mile, waar men bij punt B peddels aangereikt kreeg om daarmee de RIB tussen twee eiland voort te bewegen. Een afstand van vijfhonderd meter vergt voor de vier teamleden per RIB tegen de stroming in een enorme fysieke inspanning. T.R.B. wist op dit traject twee teams voorbij te peddelen om zo na punt C als eerste de motor te mogen laten zakken en deze te starten.

 

 

Op naar Punt D, 30 mile verder gelegen voor het strand waar een comité boot op iedereen lag te wachten. Daar aangekomen diende men de RIB op de denkbeeldige lijn in zee stil te leggen en vanaf daar richting het strand te zwemmen. Tim zou deze opdracht voor T.R.B. gaan volbrengen, een duik in zee en Tim was op weg. Daar aangekomen volgde hij het pad via het strand de bossen in. Daar ging het voor sommige deels mis. Tijdens de briefing vertelde men dat de teams de weg gewezen zouden worden, wel hiking pad er naar de top van het eiland gevolgd diende te worden. Helaas, de team leden troffen niemand aan, wat voor Tim die als eerste aankwam ruim drie kostbare minuten koste om zijn weg te vinden.

De achteropkomende team leden werd deze actie bespaart omdat men nagenoeg de voorop lopende kon volgen, daar de afstanden tussen de teams redelijk dicht bij elkaar lagen.

 

 

Uiteindelijk heeft Tim een geweldige prestatie weten neer te zetten door zijn verloren tijd goed te lopen naar de top. In de totaal uitslag bleek men achteraf geen herberekening te hebben gemaakt wat de organisatie fout betreft, om zo het tijdverlies van o.a. Tim te compenseren. Ook het protest schrift wat meerdere teams indiende mocht niet baten. Hierdoor belande T.R.B. uiteindelijk op de zevende positie met dit 4 steps event.

 

 

Uitslag:

 

 

T.R.B. :  7

D.C.1  :  8

D.C.2  :  9

FL.D.  :  11

A.H.    15

 

 

Middag programma deel II

 

 

42 mile speed race

 

 

Een race met een start zoals iedereen hem het liefst ziet. Twintig RIB’s die vanuit een pick-up line vertrekken. De zee was redelijk rustig en dus voor sommige teams geen bijzondere uitdaging. Vooral D.C.1 en D.C.2 hadden graag een ruwe zee gezien om zo hun kunnen te tonen en daarmee een overmacht qua positie te kunnen bepalen. A.H. liet in deze race wederom dat ze de snelste waren op deze trajecten. De RIB met de lichtgewicht bemanning nam direct een ruime voorsprong. Maar liefst vijf protesten kreeg dit team achteraf aan zijn broek vanuit verschillende teams. A.H. zou zijn vaarlijn dwars door die van de andere RIB’s getrokken hebben. Dit alles mocht de pret niet drukken en A.H. behield terecht zijn eerste positie.

 

 

Uitslag:

 

 

A.H.    :  1

D.C.1  :  4

D.C.2  :  7

T.R.B. :  10

FL.D.  :  12

Terug naar overzicht