Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

11-12-2006: Dag 3 van de R.R.T……

Afbeelding11-12-2006: Dag 3 van de R.R.T……]

Na de inspannende dag van gisteren en de welverdiende nachtrust die daarop volgde, brak op deze nieuwe dag de ochtend vroeger aan dan sommige zouden willen. Om acht uur diende alle teams start klaar te staan voor de jet-ski race. Twee team leden per team diende ieder een parcours op zee rond het eiland af te leggen.

Team Amsterdam Holland en Team Rubson Benelux diende als eerste te starten samen met nog twee Franse team leden. Voor A.H stond Max vd Valk (de jongste deelnemer ooit) aan de start en voor T.R.B. Ryan van Esch. Max en Ryan vertrokken over ruwe zee in een nek aan nek race naar de eerste punt van het eiland. Max bleek later bij het naderen van de finish met al zijn ervaring voorsprong te hebben genomen op Ryan. Alleen een fout tijdens het binnen varen van de wissel zone, gaf Ryan weer de kans de achterstand gelijk te zetten. Na de wissel stapte voor A.H. Gerd vd Valk op de ski en Tim Kleyweg voor T.R.B. Beide heren wisten de ingenomen positie te behouden, alleen maakt Gerd de grote fout een veiligheid regel te overtreden door te snel de finish zone binnen te varen, Dit leverde team A.H. een straf penelty op van tien minuten.

 

 

Opper papa van alles teamsGert-jan vd Valk van D.C.1 sprak zijn zonen toe over hun beide acties, om daarna helaas de zelfde fout te maken. Wedstrijd spanning noemt men het ook wel eens. Toch bleek Gert-jan samen met Robert-jan een snelle tijd te hebben neergezet en zo de tweede plek op dit onderdeel naar zicht toe te trekken. T.R.B. behaalde de vierde plaats.

 

 

Uitslag:

 

 

D.C.1  :  2

T.R.B. :  4

D.C.2  :  9

FL.D.  :  16

A.H.    :  17

 

 

Middag programma:

 

 

Feeling off Direction 110 mile.

 

 

Tijdens de briefing kregen de teams te horen dat er deze middag met de RIB een afstand van maar liefst 110 mile (198 km) afgelegd diende te gaan worden.

Niet alleen de afstand bleek een onderdeel, maar ook het bepalen van de route, w.p., tijd,snelheid en aankomst tijd diende men te bepalen. Niet het minste in deze omstandigheden. Alle teams kregen vanaf het eerste vertrek punt op zee, na het ontvangen van de road map een uur de tijd om hun gegevens in te leveren voor men aan de werkelijk trip kon beginnen. De ingeleverde gegevens zoals duur van de trip, afstand en gemiddelde snelheid waren van belang over de totale 110 miles race van deze dag. Dit alles telde strikt mee tijdens het finishen.

 

 

Uitslag:

 

 

T.R.B. :  2

FL.D.  :  11

D.C.1  :  12

A.H.    :  13

D.C.2  :  19

Terug naar overzicht