Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

10-12-2006: Dag 2 van de R.R.T…..

Afbeelding10-12-2006: Dag 2 van de R.R.T…..]

Ontwaken op een Thais eiland onder de sterrenhemel in een open bamboe hut. Wat wil een mens nog meer. Gisteren avond hebben vele hun road map weten te ontcijferen met betrekking tot de eerste echte speed race incl. een massa start die deze dag gaat plaats vinden.

Na een heerlijk ontbijt op het strand maakt iedereen zich klaar voor de dag en is men tevens benieuwd wat die allemaal brengen gaat. Rond de klok van acht uur was er op het strand een briefing m.b.t. de speed race. Deze gaat na uitleg starten doormiddel van een pick-up line, een soort varende start voor alle RIB’s tegelijk. Eigenlijk de mooiste en spectaculairste manier van starten tijdens dit event.

 

 

Tien uur, alle RIB’s zijn klaar voor vertrek en bewegen zich voort richting de pick-up line. De comité RIB ligt klaar vanwaar iedereen in een lijn naast dient te komen liggen. Zodra men het sein geeft begint er in de hele lijn beweging te komen. Nadat alle RIB’s redelijk in planee liggen valt de vlag en komt het geweld los. Twintig Capelli RIB’s met ieder tweehonderdvijftig pk bulderen over de denkbeeldige startlijn op naar het eerste punt van de route.

 

 

Aangekomen bij het eerste punt, een bocht met vernauwing tussen twee eilanden door, krijgen de eerste teams te kampen met een plaatje waarin RIB’s alle kanten uitschieten. Door een onverantwoordelijk stuur actie van RIB nr. 16 die daar door RIB nr. 8 raak vliegt er al direct uit laatst genoemde RIB een team lid door de lucht en overboord. Vlak hierachter vaart Team Rubson Benelux en kan op het laatste moment dit team lid ternauwernood ontwijken. Een geluk bij een ongeluk.

 

 

Vlak voor de finish waar men links van de comité RIB diende te passeren drukt RIB met nr. 10 de leden van Dutch Connection 1 van hun lijn af. Door deze actie diende het team de comité RIB aan de rechterkant te passeren. Een actie die in eerste instantie tot een diskwalificatie voor D.C.1 leidt. Na protest aangetekend te hebben heeft men als nog recht op positie weten te behalen. Veiligheid gaat voor alles volgens de regels en deze uitwijk actie was voor honderd procent in het belang van ieders veiligheid. De eerste straf penalty’s zijn daar en dat voor verschillende teams.

 

 

Met de uitslag van deze eerste race bleek de toon gezet, vijf Nederlandse teams in de top tien!

 

 

Team     Pos.

 

 

A.H    :   2

D.C. 2:   3

D.C. 1:   6

T.R.B.:   7

FL.D. :   8

 

Middag programma:

 

 

Na terug keer van alle teams en het nuttigen van de late lunch is het tijd voor een puur fysiek onderdeel. Vijf kilometer hardlopen over het eiland en strand met direct aansluitend 250 meter zwemmen in zee. Team Rubson Benelux krijg van de Race leider toestemming om i.p.v. met vier team leden met drie leden, Frankwin, Ryan en Tim dit onderdeel te vervullen. Marco lag namelijk al sinds aankomst in de ziekenboeg i.v.m. buikklachten en Bob had knie problemen.

 

Frankwin, Ryan en Tim vertrokken als een speer na het startschot. De dicht bossen in over de hobbelig en kronkelende paden die dan omhoog en dan omlaag liepen. Vermoeiend en zwaar onderdeel gezien de hoge temperaturen. Al snel zijn de met minuten eerder vertrokken teams in zicht, waardoor er binnen dit drie mans koppel nog meer power ontstaat. Ryan die na aankomst in Thailand zwaar verkouden is geworden wringt er alles uit. Tim geeft het Tempo aan en Frankwin drijft iedereen naar een nog hoger niveau. De eerste twee teams lopen ze in snel tempo voorbij. Dan een sprong van boven uit de bossen naar beneden op het strand, waar de run verder gaat en men weer een team achter zich laat. Als laatste fase na deze vijf kilometer, dienen de team leden ieder nog de tweehonderd vijftig meter te zwemmen in zee. Een zware opdracht in combinatie met deze loop gezien de ademhaling verschillen.

 

 

 

Ook met deze trail tonen de Nederlandse teams duidelijke overmacht en nemen zo de eerste posities in.

 

 

Uitslag Hardlopen / zwemmen:

 

 

T.R.B. :   1

FL.D.  :   2

A.H.    :   3

D.C.1  :   4

D.C.2  :   14

Terug naar overzicht