Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

9-12-2006: Dag 1 van de R.R.T……..

Afbeelding9-12-2006: Dag 1 van de R.R.T……..]

Na twee dagen eerder aangekomen te zijn om te kunnen ontspannen en deels de Thaise wateren te kunnen verkennen, was het dan eindelijk zover. Daar lagen ze, twintig race klare splinternieuwe Capelli RIB’s met ieder 250 pk erachter. Op deze dag kregen alle teams vanuit de haven in Phuket hun RIB in handen, waarmee men direct de eerste test vaart mocht gaan maken.

Vlak voor deze eerste test vaart kregen alle teams twee uur lang de mogelijkheid om hun RIB aan te passen en in te richten met o.a. griptape, stootbescherming, camera’s en andere in hun ogen bruikbare en in sommige gevallen slimme opties. Uiteraard dit tot wat het reglement toe laat. Tijdens deze test vaart werden ook de eerste varende pers foto’s gemaakt en konden de teams checken of alles werkte zoals verwacht mocht worden.

 

 

Na al deze actie en terugkomst in de Royal Marina haven waar de eerste indrukken besproken werden, kon men na een korte briefing koers zetten naar de eerste overnachting locatie. Dit bleek het eiland Ko Rang Yai gelegen op 25 mile vanaf Phuket. Daar aangekomen konden de teams hun onderkomen, een hut van Bamboe inrichten, wat heet inrichten, de hoop op droog weer was bij iedereen aanwezig daar er vanuit de matrassen ruim uitzicht was op de prachtig aanwezige sterrenhemel.

 

 

Deze eerste dag vloog voorbij en kwam ten einde met o.a. een diner op het strand van Ko Rang Yai, waar men na het dessert de eerste road map met de race gegevens voor de volgende dag in handen kreeg. De team leden staken in de late en donkere uurtjes nog de koppen bij elkaar, om de gegevens te bekijken en route te berekenen al voor men van een welverdiende nachtrust kon gaan genieten.

 

 

Slaap lekker allemaal en morgen gezond en fris weer op…..

Terug naar overzicht