Ryan Robinson.nl

Ryan Van Esch, deelnemer Expeditie Robinson 2003

9-12-2006: Aankomst Thailand.....

Afbeelding9-12-2006: Aankomst Thailand.....]

Na een perfect verlopen trip van iets meer dan 24 uur, het overslaan van een nacht door het vliegen naar het Oosten en groot een temperatuur verschil, gemiddeld 29 graden hier, is men donderdagochtend om halfelf lokale tijd (+6) aangekomen in Phuket. Dat wil zeggen, de 5 leden van Team Rubson Benelux.

Op de eerste overnachtingplaats, de Blue Gold (aangemeerd in de Phuket Yacht Heaven), ontmoeten ze de leden van Teams Dutch Connection 1 en 2, die ook de komende twee dagen hier zullen verblijven.

 

Uitpakken, installeren, lunchen en op naar de boten die in de Marina Royal Heaven liggen, een dik half uur rijden vanuit deze haven. En daar liggen ze op de team leden te wachten… 25 gloednieuwe Capelli RIB’s, compleet met 250 PK Yamaha buitenboordmotor, bestickerd en al. Of nou ja, aan een aantal boten wordt nog keihard gewerkt om deze volledig bestickerd te krijgen.

 

Nu de huidige taskforce ineens met 13 kerels van de Nederlandse teams is uitgebreid, gaat het plakken een stuk sneller en na een paar uur is bijna al het werk gedaan; de boten zijn klaar.... Aftanken, op de plek in de haven leggen en de teams kunnen er mee aan de slag.

 

Met de RIB die men als Editie NL organisatoren naar Phuket heeft laten brengen, varen ze terug naar de Yacht Heaven. Gert-Jan aan het stuur, Sijbrand als navigator, de eerste test van dit koningskoppel. Navigatie op zich blijkt redelijk lastig. Verschillende onder water liggende rotsten worden uiteraard aangegeven op de kaart, maar zonder visuele oriëntatie hierop, is het lastig varen. De truc is echter snel geleerd, en na een half uur komt de hele Equipe d’Hollande weer aan op het tijdelijke moederschip.

 

Kapot als iedereen is, wordt er gekaart (er is inmiddels een heuse team-klaverjas-competitie opgezet), fris gedronken, heerlijk Thais gegeten en dan gaan de lampjes bij iedereen redelijk snel uit. Uiteraard met het voornemen dat men morgenochtend om klokslag 6 uur ‘s ochtend een heerlijke duik gaat nemen in het warme maar toch lekker verfrissende zeewater.

Terug naar overzicht