Log in of registreer jezelf. 6 oktober 2022, 22:47:24

Auteur Topic: Interessante persberichten II  (gelezen 75153 keer)

Offline ibung

 • Lid
 • **********
 • Berichten: 86
  • Bekijk profiel
Re: Interessante persberichten II
« Reactie #195 Gepost op: 21 maart 2007, 18:39:25 »
Al 700 stellen voor massahuwelijk door zwarte wethouder

BRUSSEL - Al 700 stellen hebben zich gemeld om tijdens een massahuwelijk woensdagavond door een zwarte Belgische wethouder in de echt te worden verbonden. De happening heeft plaats in het Belgische Sint-Niklaas en is een reactie op de weigering van enkele koppels begin dit jaar om zich te laten trouwen vanwege de huidskleur van de ambtenaar.
 
Wouter van Bellingen - afkomstig uit Rwanda - is de eerste zwarte ‘schepen’ (wethouder) in België. De afzeggingen van trouwplechtigheden leidden tot grote commotie. Premier Guy Verhofstadt sprak over ‘achterlijk racisme’.

De massale ‘bruiloft’ op de Grote Markt vindt niet toevallig plaats op de dag tegen het racisme, 21 maart. Het evenement krijgt enorme mediabelangstelling, tot Arabische zenders aan toe.da's toch mooi!!!! :sun

dreamgirl

 • Gast
Re: Interessante persberichten II
« Reactie #196 Gepost op: 24 maart 2007, 08:59:01 »
BRUSSEL - Al 700 stellen hebben zich gemeld om tijdens een massahuwelijk woensdagavond door een zwarte Belgische wethouder in de echt te worden verbonden.

Die goede man weet niet wat hem overkomt...700 stellen  !(

Offline elmo

 • Junkie
 • **
 • Berichten: 671
 • Geslacht: Vrouw
  • Bekijk profiel
Re: Interessante persberichten II
« Reactie #197 Gepost op: 20 mei 2007, 00:07:10 »
Tis alweer oud nieuws..maar toch nog even

Citaat
Gorilla ontsnapt in Diergaarde Blijdorp Rotterdam

Gepubliceerd op vrijdag 18 mei 2007

Tijdens de ontsnappingspoging van mannetjesgorilla Bokito in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam zijn vier personen gewond geraakt. Een vrouw is door de aap aangevallen of omver gelopen, maar zij is met bijtwonden aan haar hand naar het ziekenhuis overgebracht. Zij is niet in levensgevaar, aldus directeur Tom Dorrestein vrijdagmiddag.
Een andere vrouw raakte gewond toen zij viel. Evenals een man in een rolstoel die in de drukte gewond raakte. Ook een medewerker is gewond geraakt. Bij de aanblik van de imposante mensaap op zeer nabije afstand raakte de medewerker in shock, aldus de directeur.

Over de gracht gesprongen
Om 14.30 uur is Bokito over de gracht die om het verblijf ligt, gesprongen. Het is nog onbekend hoe, want zo verklaarde Dorrestein, gorilla's zijn bang voor water omdat ze kunnen verdrinken.

De aap kwam op het bezoekerspad terecht, waar hij volgens ooggetuigen de vrouw greep en meesleurde. Vervolgens ging Bokito naar een nabijgelegen en overvol restaurant waar hij de glazen deur stuksloeg. Nadat het restaurant ontruimd was, kon een dierenarts de ontsnapte aap verdoven.

Het dier zal niet worden afgemaakt, aldus de directeur. Bokito ligt nu in zijn hok en zal langzaam weer bij positieven worden gebracht. Het gorillaverblijf is de rest van de dag gesloten voor bezoekers.

Dier in paniek
Dorrestein vertelde dat Bokito met de hand door mensen is opgevoed. Het vermoeden bestaat dan ook bij de dierentuin dat het dier gepest werd en zich genoodzaakt voelde zijn vrouwtjes en twee jonge baby's te verdedigen. Nadat de aap uit het verblijf was, raakte het dier in paniek. Gorilla's kunnen er niet tegen als ze gescheiden zijn van familieleden.

De dierentuin denkt erover om het buitenverblijf aan te passen. Hoe is nog niet duidelijk. Wel komt de groep gorilla's niet meer terug op het eilandenverblijf waar het incident plaatshad.

Veel bezoekers zagen de ontsnapping gebeuren. Het was een zeer drukke dag in de dierentuin. Voor de bezoekers wil de dierentuin nog iets leuks organiseren.Ik kom regelmatig in Blijdorp, ik heb een abonnement. Was eigenlijk heel toevallig dat ik er net niet was. Ben er wel blij mee trouwens.... ;o/
keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening

dreamgirl

 • Gast
Re: Interessante persberichten II
« Reactie #198 Gepost op: 26 mei 2007, 11:13:52 »
Veschrikkelijk voor deze vrouw...maar ook verschrikkelijk dat je geen radiozender aan kunt zetten en ze hebben het erover...er is zelfs een klein liedje over gemaakt  :>>