Ryan Robinson forum

Diversen => Hobby's => Topic gestart door: [email protected] op 4 juni 2006, 22:48:11

Titel: Jong Oranje Europees Kampioen
Bericht door: [email protected] op 4 juni 2006, 22:48:11
Jong Oranje Europees kampioen

AMSTERDAM - Jong Oranje is zondagavond Europees kampioen geworden. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan versloeg in het Portugese Bessa het jonge elftal van Oekraïne met 3-0 en schrijft daarmee geschiedenis.

(http://www.bnr.nl/blobs/anp/25975.jpg)

Klaas Jan Huntelaar opende de score in de 11e minuut. Ook het tweede doelpunt kwam op naam van de Ajacied. Vlak voor rust maakte de Oekraïense Yatsenko hands in het zestienmetergebied. De strafschop die daaruit voortvloeide werd genomen en gescored door Huntelaar.


In de tweede helft speelde de Oekraïense ploeg met tien man door een overtreding op Nicky Hofs. Aissati ging geblesseerd het veld af en werd vervangen door Zomer. Keeper Kenneth Vermeer voorkwam dat Oekraïense scoorde en speelde dan ook een zeer goede wedstrijd. Nickey Hofs zette in de laatste minuten de score op 3-0.

Jong Oranje begon zondagavond met dezelfde basisopstelling als tijdens de twee voorgaande wedstrijden tegen Italië en Frankrijk. Demy de Zeeuw had last van zijn lies, maar was op tijd hersteld om aan de aftrap te verschijnen.

Opstelling

Vermeer; Tiendalli, Luirink, Vlaar en Emanuelson; Aissati, De Zeeuw en Schaars; Hofs, Huntelaar en Castelen.

Jong Oranje speelde in de eerste wedstrijd van het EK vorige week woensdag ook al tegen Oekraïne. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan verloor dat duel met 1-2.

In het verleden kwam Jong Oranje op het EK nog nooit verder dan de halve finales. Voor aanvang van dit toernooi gebeurde dat twee keer: in 1988 en 1998.

--------------------------

Zo, dat is één  8)  
Titel: Jong Oranje Europees Kampioen
Bericht door: elmo op 4 juni 2006, 22:55:37
:sm1:  :sm1:  :sm1: Yess we gaan voor de dubbel :sm1:  :sm1:  :sm1: